сите категории
EN
Производ за заштеда на енергија

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ за заштеда на енергија

20201219145511_13729

Алуминиумски кондензатор со висока струјна отпорност од серија GA 6000 часа за светилки за заштеда на енергија


Примена: Погоден за штедливи светилки, електронски придушници електронско коло.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40 ~ 105 степени

Опсег на номинален напон (VDC)

160 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

6 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1 ~ 100uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)


спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃(160~250Vdc)   -25~+ 105 ℃(350~450Vdc)

Опсег на номинален напон

160~450Vdc

Толеранција на номинален капацитет

-10%~+20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.02CV+10μA

(25℃,2 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

160

200

250

350

400

450

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.15 

0.15 

0.15 

0.20 

0.20 

0.24 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Рок на оптоварување

Во средина од 105℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика


Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега