сите категории
EN
Производ со висока доверливост

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ со висока доверливост

20201219144555_12230
020201221161725_76758
020201221161725_87574

Алуминиумски кондензатор со долг животен век отпорен на висока температура од серијата GE 130℃ 4000-5000 часа за врвна возна моќ


Примена: Погоден за стандардно напојување/ Напојување со висок квалитет/ Електронир баласт со висококвалитетно напојување со ЛЕД, светилка за заштеда на енергија/ Други електронски кола за опкружување со висока температура.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40-130 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

160 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

4~5 Khrs (130 степени.)

15~20 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1.5 ~ 100uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

160~500Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

160~400V

450~500V

(25℃,2 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I=0.02CV+10μA

I=0.03CV+10μA

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

160

200

250

350

400

450

500

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.15 

0.15 

0.15 

0.20 

0.20 

0.24 

0.24 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Температурни карактеристики

Номинален напон

160

200

250

350

400

450

500

на 120Hz

Max
Сооднос на импеданса

Z(-25℃)/Z(+20℃)

3

3

3

5

5

6

6

Z(-40℃)/Z(+20℃)

6

6

6

6

6

9

15

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега