сите категории
EN
Производ со низок ESR

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ со низок ESR

20201219145233_47512
020201221161946_84514
020201221161946_88826

Електролитички кондензатор со долг живот од серијата RS 8000 часа за комуникациски уреди со низок ESR


Примена: Погоден за LED напојување, прекинувачки напојувања, аудио и други електронилни кола/ Напојување со преклопна комуникациска опрема, мерни инструменти/ Индустриска контролна опрема/ Висока температура, електронско коло со висока доверливост.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40-105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

6.3 ~ 120 волти

Опсег на оптоварување

4~10 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1 ~ 10000uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

6.3~120Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.01CV или 3μA
Што и да е поголемо

(25℃,2 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

120

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.22 

0.19 

0.16 

0.14 

0.12 

0.10 

0.09 

0.09

0.08

0.12

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Температурни карактеристики

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

120

на 120Hz

Max
Сооднос на импеданса

Z(-25℃)/Z(+20℃)

4

3

2

2

2

2

2

2

2

3

Z(-40℃)/Z(+20℃)

8

6

4

3

3

3

3

3

3

6

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност(6.3V &10V ± 30%)

Φ D(mm)

Живот (часови)

6.3 ~ 10V

16 ~ 120V

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

ΦD≦6.3

4000

5000

ΦD≦8~10

6000

7000

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

ΦD≧12.5

8000

10000

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност(6.3V &10V ± 30%)  

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи


слика

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега