сите категории
EN
Производ со низок ESR

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ со низок ESR

20201219145400_28061
020201221161930_83569
020201221161930_92221

RZ Serie Low ESR Алуминиумски електролитички кондензатор со супер долг животен век 10000 часа за LED напојување


Примена: Погоден за LED напојување, прекинувачки напојувања, аудио и други електронилни кола/ Напојување со преклопна комуникациска опрема, мерни инструменти/ Индустриска контролна опрема/ Висока температура, електронско коло со висока доверливост.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40-105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

6.3 ~ 100 волти

Опсег на оптоварување

6~10Khrs 

Номинален опсег на капацитет

6.8 ~ 3300uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

6.3~100Vdc


Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.01CV или 3μA
Што и да е поголемо

(25℃,2 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.22 

0.19 

0.16 

0.14 

0.12 

0.10 

0.09 

0.09

0.09

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Температурни карактеристики

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

на 120Hz

Max
Сооднос на импеданса

Z(-25℃)/Z(+20℃)

4

3

2

2

2

2

2

2

2

Z(-40℃)/Z(+20℃)

8

6

4

3

3

3

3

3

3

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±25% од почетната вредност

ΦД(mm)

Живот (часови)

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

ΦD≦6.3

6000

ΦD=8

8000

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

ΦD≧10

10000

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±25% од почетната вредност(6.3V &10V ± 30%)  

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега