сите категории
EN
Производ SMD

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ SMD

20201219150257_68705

SMD алуминиумски кондензатори со супер долг животен век од серијата RVH 8000 часа за кола со висока густина


Примена: Погоден за висока густина, целосно автоматско монтажа на површината, лемење со повторно проток на висока температура.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40-105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

10 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

2~10 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1 ~ 820uF

Толеранција на ромски капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

16~450Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

10~100Vdc

160~450Vdc

25 ℃

25 ℃,120Hz

25 ℃

I=0.03CV или 4μA 2мин
Што и да е поголемо    

I=0.04CV+100μA 1мин

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

16

25

35

50

63

80

100

160

200

250

400

450

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.26 

0.16 

0.14 

0.14 

0.20 

0.20 

0.20 

0.20 

0.20 

0.20 

0.24 

0.24 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Температурни карактеристики

Номинален напон

16

25

35

50

63

80

100

160

200

250

400

450

на 120Hz

Max
Сооднос на импеданса

Z(-25℃)/Z(+20℃)

2

2

2

2

2

2

6

6

6

6

6

6

Z(-40℃)/Z(+20℃)

6

4

3

3

3

3

3

10

10

10

16

16

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Номинален напон

16~100Vdc (8000Hrs)

160 ~ 450Vdc

Промена на капацитетот

≦±30% од почетната вредност

≦±30 од почетната вредност

Φ D(mm)

Живот (часови)

Фактор на дисипација

≦300% од почетната спецификација вредност

≦300% од почетната спецификација вредност

ΦD≤6.3

8000

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

≦ почетната спецификација вредност

8≤ΦD≤12

10000

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Номинален напон

16 ~ 100Vdc

160 ~ 450Vdc

Промена на капацитетот

≦±30% од почетната вредност

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦300% од почетната спецификација вредност

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега