сите категории
EN
Производ SMD

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Производ SMD

20201219150408_57307
020201221162441_24348
020201221162441_86887

RVL серија SMD долг животен алуминиумски електролитички кондензатор 5000 часа за коло за лемење со обновување на висока температура


Примена: Погоден за висока густина, целосно автоматско монтажа на површината, лемење со повторно проток на висока температура.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40-105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

10 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

2~10 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1 ~ 820uF

Толеранција на ромски капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)


спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

10~450Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

10~100Vdc

160~450Vdc

25 ℃

25 ℃,120Hz

25 ℃

I=0.03CV или 4μA 2мин
Што и да е поголемо    

I=0.04CV+100μA 1мин

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

10

16

25

35

50

63

100

160

200

250

400

450

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.30 

0.26 

0.16 

0.14 

0.14 

0.14 

0.12 

0.20 

0.20 

0.20 

0.24 

0.24 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Номинален напон

10 ~ 100Vdc

160 ~ 450Vdc

Φ D(mm)

Живот (часови)

Промена на капацитетот

≦±30% од почетната вредност

≦±20 од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦300% од почетната спецификација вредност

≦200% од почетната спецификација вредност

ΦD≤6.3

5000

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

≦ почетната спецификација вредност

8≤ΦD≤12

6000

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Номинален напон

10 ~ 100Vdc

160 ~ 450Vdc

Промена на капацитетот

≦±30% од почетната вредност

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦300% од почетната спецификација вредност

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега