сите категории
EN
Snap-in Тип производ

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Snap-in Тип производ

20211008094241_50205
020201221162220_58982
020201221162220_86794

Електролитички кондензатор со широка температура од типот на Snap-in од серијата LH 105℃ 2000 часа за плочка со струја со висока бранување


Примена: Погоден за напојување, контролно коло и друго општо монтирање на ПХБ/ Висока брановидна струја при монтирање на ПХБ.

карактеристики:

Работен температурен опсег

--40~105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

10 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

2 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

68 ~ 47000uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)


спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+105℃(10~100Vdc)   -25~+105℃(160~450Vdc)

Оценето 

напон 

опсег

10~450 Vdc

Номинална 

толеранција на капацитетот

±20% (на 25℃ 120Hz)

Истекување 

тековната

I=0.02CV или 3000μA
Што и да е поголемо

25℃,5 мин

25℃,120Hz

25 ℃

I: Струја на истекување

C: Номинален капацитет

V: Номинален напон

Дисипација 

фактор

Номинален напон

10

16

25

35

50

63

100

160

200

250

350

400

450

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.55 

0.50 

0.45 

0.40 

0.35 

0.30 

0.20 

0.15 

0.15 

0.15 

0.20 

0.20 

0.24 

Капацитет>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста


Рок на оптоварување

Во средина од 105℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања: (на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Струја на истекување

≦ почетната спецификација вредност


Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања: (на 120 Hz)

Промена на капацитетот

 ≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Струја на истекување

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

    

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

слика

слика

слика


Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега