сите категории
EN
Snap-in Тип производ

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Snap-in Тип производ

20211008094230_18061
020201221162407_40454
020201221162407_77505

Електролитички кондензатор со струја со висок бран, 105℃ 5000 часа за преклопно напојување


Примена: Погоден за напојување, контролно коло и друго општо монтирање на ПХБ/ Висока брановидна струја при монтирање на ПХБ.

карактеристики:

Работен температурен опсег

--40~105 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

10 ~ 450 волти

Опсег на оптоварување

2 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

68 ~ 47000uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃(10~100Vdc)   -25~+ 105 ℃(160~500Vdc)

Опсег на номинален напон

10~500Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.02CV или 3000μA
Што и да е поголемо

(25℃,5 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

10

16

25

35

50

63 100 ~

160 400 ~

420 450 ~

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.60 

0.45 

0.30 

0.25 

0.20 

0.15 

0.20 

0.24 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Рок на оптоварување

Во средина од 105℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦200% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега