сите категории
EN
Цврст производ

Дома> Производи > Проводен полимерен цврст кондензатор > Цврст производ

20201219150833_25075

ХГ серијата високонапонски цврст алуминиумски електролитички кондензатор 2000 часа за лемење без олово во индустриска електронска опрема


Примена: Погоден за DC-DC конвертор, комуникациско напојување, сет-топ боксови, рутер, ТВ, регулатор на напон, адаптер за мобилен телефон (полнач за мобилен телефон), матична плоча за компјутер и графичка картичка/ Коло за напојување и индустриска електронска опрема/ Автомобилство, LED погонска моќност/ Ниска ESR во опсегот на висока фреквенција, дозволете голема бранова струја.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-55-125 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

2.5 ~ 63 волти

Опсег на оптоварување

2 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

4.7 ~ 3500uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации
Содржинакарактеристики
Работен температурен опсег-55~+ 105
Опсег на номинален напон35~63Vdc
Толеранција на номинален капацитет± 20%(at  25 120Hz)
Тековна струјаI=0.2CV  (2min)2020℃,120Hz20
I:Тековна струјаC:Номинален капацитетV:Номинален напон
Фактор на дисипацијаДа не ја надминува наведената вредностat  20℃ 120Hz
импедансаДа не ја надминува наведената вредностна 100 kHz
Рок на оптоварување
105
, 2 илјади часа,
на номинален напон
Во околината на 105, по континуирано вчитување на еднонасочна струја и номинална бранова струја за одредено време, производот ќе се тестира откако неговата температура ќе се врати на 20, и треба да се исполнат следните барања:
Промена на капацитетот≤±20% од почетната вредност
Тековна струја≤ почетната спецификација вредност
импеданса≤150% од почетната спецификација вредност
Фактор на дисипација≤150% од почетната спецификација вредност
Отпорност на влага
складирани во
60
,RH90~95%,2K Hrs
Во околината на 60 со RH90~95%, производот ќе се тестира кога неговата температура ќе се врати на 20 по 2000 часа без оптоварување, треба да се исполнат следниве барања:
Промена на капацитетот≤±20% од почетната вредност
Тековна струја≤ почетната спецификација вредност
импеданса≤150% од почетната спецификација вредност
Фактор на дисипација≤150% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега