сите категории
EN
Цврст производ

Дома> Производи > Проводен полимерен цврст кондензатор > Цврст производ

20201219151104_70927

Алуминиумски електролитички кондензатор од цврст тип HR Serie Super Low ESR 2000hs за компјутерска матична плоча и сервер


Примена: Погоден за DC-DC конвертор, комуникациско напојување, сет-топ боксови, рутер, ТВ, регулатор на напон, адаптер за мобилен телефон (полнач за мобилен телефон), матична плоча за компјутер и графичка картичка/ Коло за напојување и индустриска електронска опрема/ Автомобилство, LED погонска моќност/ Ниска ESR во опсегот на висока фреквенција, дозволете голема бранова струја.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-55-125 степени.

Опсег на номинален напон (VDC)

2.5 ~ 63 волти

Опсег на оптоварување

2 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

4.7 ~ 3500uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-55~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

2.5~16Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 20℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.2CV  (2min)

20 ℃

20 ℃,120Hz

20 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Да не ја надминува наведената вредност

на 20℃ 120Hz

импеданса

Да не ја надминува наведената вредност

на 100 kHz

Рок на оптоварување
105℃,2K Hrs,
на номинален напон

Во средина од 105℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 20℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

импеданса

≦150% од почетната спецификација вредност

Фактор на дисипација

≦150% од почетната спецификација вредност

Отпорност на влага
складирани во
60℃, RH90~95%, 2K Hrs

Во средина од 60℃,RH90~95%, по 2000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 20 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

импеданса

≦150% од почетната спецификација вредност

Фактор на дисипација

≦150% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега