сите категории
EN
Стандарден производ

Дома> Производи > Течен алуминиумски електролитски кондензатори > Стандарден производ

20201218151958_35213

Биполарен стандарден алуминиумски кондензатор од серијата RP за 1000 час за преклопни кола


Примена: Погоден за напојување со LED погон, напојување со префрлување/ Кола со промена на поларитетот или префрлување на поларитетот/ Адаптер за напојување и друго општо електронско коло.

карактеристики:

Работен температурен опсег

-40 ~ 105 степени

Опсег на номинален напон (VDC)

6.3 ~ 100 волти

Опсег на оптоварување

2~3 Khrs (105 степени.)

Номинален опсег на капацитет

1 ~ 3300uF

Толеранција на номинален капацитет

±20% (на 25℃ 120Hz)

спецификации

Содржина

карактеристики

Работен температурен опсег

-40~+ 105 ℃

Опсег на номинален напон

6.3~100Vdc

Толеранција на номинален капацитет

± 20%(на 25℃ 120Hz)

Тековна струја

I=0.06CV или 10μA
Што и да е поголемо

(25℃,2 мин)

25 ℃,120Hz

25 ℃

I:Тековна струја

C:Номинален капацитет

V:Номинален напон

Фактор на дисипација

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

на 25℃ 120Hz

танδ (макс)

0.24 

0.24 

0.20 

0.20 

0.16 

0.14 

0.12 

0.12

0.10 

капацитивност>1000μF:tanδ се зголемува за 0.02 за секои 1000μF од под вредноста

Температурни карактеристики

Номинален напон

6.3

10

16

25

35

50

63

80

100

на 120Hz

Max
Сооднос на импеданса

Z(-25℃)/Z(+20℃)

4

3

2

2

2

2

2

2

2

Z(-40℃)/Z(+20℃)

10

8

6

4

3

3

3

3

3

Рок на оптоварување

Во средина од 105 ℃, по континуирано оптоварување на DC напон и номинална бранова струја за одредено време, кога температурата на производот ќе се врати на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦150% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦ почетната спецификација вредност

Рок на траење

Во средина од 105 ℃, по 1000 часа без оптоварување, кога температурата на производот е вратена на 25 ℃ за мерење, треба да се исполнат следните барања:(на 120 Hz)

Промена на капацитетот

≦±20% од почетната вредност

Фактор на дисипација

≦150% од почетната спецификација вредност

Тековна струја

≦200% од почетната спецификација вредност


Дијаграм на димензии

слика

Фактор за корекција на фреквенција за RC

слика

Список на стандардни производи

слика

Опис
Испраќам барање

Сервисна линија

+ 8615399723311

Работно време: 8:00 ~ 17:00 часот

ВКЛУЧИ СЕГА

во близина
Прашајте сега